معرفی رشته بیوانفورماتیک: تجربیات یک دانشجو

تعریف ویکیپدیایی: بیوانفورماتیک یا زیست‌داده‌ورزی دانش استفاده از علوم رایانه و آمار و احتمالات در شاخه زیست‌شناسی مولکولی است.

برای شما

در تیم مای اسمارت ژن سراغ یکی از دیتاساینتیست‌ها رفتیم که در مقطع ارشد در رشته بیوانفورماتیک دانشگاه شریف تحصیل کرده، ازش خواستیم از تجربیاتش برامون بگه و رشته بیوانفورماتیک را معرفی کنه تا کسایی که می‌خوان در این حوزه فعالیت کنن با آگاهی بیشتری تصمیم بگیرن.


رشته بیوانفورماتیک
رشته بیوانفورماتیک

تجربیات یک دیتاساینتیست از رشته بیوانفورماتیک در دانشگاه شریف

از وقتی تکنولوژی‌های جدید اومدن که می‌تونن داده‌های زیستی مثل DNA رو بخونند، حجم داده‌های زیستی زیاد شدن. بعد از اون کلی سوال و مسئله حل نشده در این حوزه پیش اومد که نیاز به بررسی بیشتر داشتن. اینجاست که کامپیوتر و علم داده به کمک ما اومد تا جواب‌هایی برای این سوال‌ها پیدا و مسائل رو حل کنیم.

از نظر من تحصیل در رشته‌های میان‌رشته‌ای واقعا لذت خاص خودش رو داره، چون باید توی یه فضای دیگه و چیزایی که یاد گرفته بودم رو با از زاویه دیگه‌ای می‌دیدم و پیاده‌سازی می‌کردم که خب چالش جذابی برای من بود.

همونطور که می‌دونید بیوانفورماتیک یکی از گرایش‌های هوش مصنوعی در مقطع ارشد هست اما یه بال دیگه این رشته، زیست شناسی هست. شاید در نگاه اول برای افرادی که مهندسی خوندن عجیب و غریب به نظر برسه (نظر شخصی خودم قبل از آشنایی) اما با وارد شدن به این حوزه متوجه می‌شید که یه موضوع جذاب و البته بی نظم هست که وظیفه شما به عنوان دیتاساینتیست پیدا کردن این نظم هست.

من در مقطع کارشناسی مهندسی نرم افزار خونده بودم. این رشته فقط در مقطع ارشد و دکترا ارائه میشه و از گرایش‌های مهندسی نرم افزار است. منابع این رشته با منابع گرایش نرم افزار یکی هست.

دانشگاه صنعتی شریف
دانشگاه صنعتی شریف

انتخاب رشته

من در زمان انتخاب رشته با رشته بیوانفورماتیک آشنا شدم. این رشته در ایران و زمانی که من انتخاب کردم رشته نویی به حساب می‌اومد چون فقط دانشگاه شریف برای ارائه داشت. اما اخیرا که چک کردم، متوجه شدم که چندتا دانشگاه دیگه مثل تهران، الزهرا، امیرکبیر، دانشگاه زابل و باهنر کرمان و… هم این رشته رو ارائه می‌کنن.

دانشگاه

ترم اول دروس زیستی که پیش‌نیاز بودن رو باید می‌گذروندیم و خب اولش خیلی سخت بود اما باید بگم که یکی از بهترین ترم‌ها برام بود، دیدتون نسبت به دنیا عوض میشه و مواردی رو می‌بینید که یک کامپیوتری اصلا نمی‌بینه!

در ترم‌های بعدی دروس مربوط به یادگیری ماشین و آمار هست که اساتید عموما برای تمرین‌ها از داده‌های زیستی استفاده می‌کنند و چندتا درس بین رشته‌ای هم دارید یعنی هم زیست داره و هم آمار!!

تو این ۲ سال شما با داد‌ه‌های مختلف و طرز برخورد با اون‌ها آشنا می‌شید. پس وقتی درستون تموم بشه، شما تبدیل می‌شید به یک data scientist (دیتا ساینتیست) که به طور تخصصی روی داده‌های زیستی کار می‌کنه. حتما در نظر بگیرید اگه آمار و ماشین‌لرنینگ رو خوب یاد بگیرید هر کاری دوست داشته باشید می‌تونید انجام بدید. برای مثال الان من دارم در تحلیل داده‌های بازارهای مالی هم فعالیت می‌کنم.

آینده کاری

تعداد شرکت‌های بیوانفورماتیکی در حال حاضر داخل ایران، زیاد نیست. اما قطعا در آینده می‌تونه یکی از شغل‌های پرطرفدار باشه چون واقعا گستردست. البته باید بگم که این رشته اول راهه و قطعا در آینده وضعیت بهتری پیدا می‌کنه. در زمان اپلای هم این احساس به شما دست میده چون دانشگاه‌های معتبری در این رشته دانشجو می‌پذیرن.

تیم مای اسمارت ژن
تیم مای اسمارت ژن

به طور مثال ما در مجموعه مای اسمارت ژن هر روز چالش‌های جدیدی داریم و باید وارد حوزه جدیدی بشیم که من رو مطمئن کرده آینده خوبی در انتظار این رشته است.


اگه سوالی در خصوص این رشته بیوانفورماتیک داشتید، می‌تونید کامنت بذارید تا تیم بیوانفورماتیک مای اسمارت ژن راهنمایی‌تون کنه.

با مای اسمارت ژن بهترین خودتون باشید!

نویسنده مطلب: مای اسمارت ژن

منبع مطلب

به فکر سرمایه‌گذاری هستی؟

با هر سطحی از دانش در سریع‌ترین زمان با آموزش گام به گام، سرمایه گذاری را تجربه کن. همین الان میتونی با لینک زیر ثبت نام کنی و ۱۰ درصد تخفیف در کارمزد معاملاتی داشته باشی

ثبت نام و دریافت جایزه
ممکن است شما بپسندید
3 نظرات
  1. مهشید وفادار می گوید

    سلام. وقتتون بخیر باشه. من لیسانس رشته ریاضیات و کاربردها رو دارم . می خواستم بدونم چه طور می تونم برای ارشد تو رشته ی بیوانفرماتیک قبول بشم ؟

  2. مریم می گوید

    سلام،من کارشناسیم حسابداری بوده و ارشدم mba. ایا میتونم مستر مجدد بیو انفورماتیک بخونم؟چه داخل ایران چه خارج!ممنون میشم راهنمایی کنید

  3. فاطمه می گوید

    سلام من کارشناسیم بیوتکنولوژی بوده، ارشدم نانوبیوممتیک، به نظرتون برای دکتری بخوام بیو انفورماتیک بخونم خیلی سخت میشه برام؟

نظر شما درباره این مطلب

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.