آشنایی با انواع نگارش واژگان در برنامه نویسی (تعریف متغیر و …)

یکی از مواردی که باعث خواناتر شدن کدها، توی برنامه نویسی و ایجاد API ها میشه نحوه نگارش صحیح و معنادار کلمات هنگام نامگذاری کلاسها، متودها، متغیرها، ثوابت و … هستند.

برای شما

توی این مطلب قصد معرفی چند سبک معروف نگارش و نوشتن کلمات ترکیبی در برنامه نویسی و اصول نامگذاری این مفاهیم رو دارم که ممکنه همین الان هم ازش استفاده کنید و قطعا با اکثرشون هم برخورد داشتید توی فریمورکهای مختلف ولی اسم و قواعدشون رو ندونید.

نگارش شُتری!

نگارش شتری یا camelCase یک نوع نگارش خیلی خیلی متداول توی زبانهای برنامه نویسی برای نوشتن کلمات ترکیبی هستش. علت نامگذاریش هم بخاطر شباهتش با شکل ساختاری بدن و کوهان شتره.

توی نگارش شتری معمولا حرف اولین کلمه با حروف کوچیک نوشته میشه و بقیه کلمات حرف اولش حروف بزرگ؛ مثلا کلمه iPhone یا powerPoint به شکل نگارش شتری نوشته شدن. البته انواع دیگه هم داره این سبک نگارشی که از همش معروفتر همینه. اینجا توی ویکی بیشتر مطالعه کنید.

نگارش ماری!

البته و قطعا منظورم اون ماری معروف خودمون نیست :)))

توی این سبک، کلمات با آندرلاین (snake_case) از هم جدا میشن؛ تعدادش هم مهم نیست چندتا کلمه باشه و همه کلمات هم با حروف کوچیک نوشته میشن. البته کلمه اول میتونه حرف اولش بزرگ باشه که به نظرم از زیبایی کار کم میکنه.

مثال: lower_case_with_underscores ، underscore_is_great

* اطلاعات بیشتر و تاریخچه در ویکی پدیا.

نگارش پاسکال

سبک پاسکالی یا PascalCase خیلی خیلی شبیه به نگارش شتری و یک نوع دیگه از همین نگارش شتری هستش؛ قواعد نگارشی پاسکال کیس به این صورت هستش که همه کلمات شروعشون با حروف بزرگه و هیچ جداکننده ای هم بین کلمات نیست.

مثال: PascalCase ، MySecondArticleInVirgool

* اطلاعات بیشتر درمورد نگارش پاسکالی.

نگارش کبابی!

این نوع نگارش هم که من واقعا نمیدونم چرا اسمشو این گذاشتن از طریق برنامه نویسی LISP وارد دنیای نگارشهای کامپیوتری شده و مثل حالت نگارش ماری (snake_case) هست و فقط به جای آندرسکور از حرف ربط (-) استفاده میکنه.

مثال: kebab-case ، The-quick-brown-fox-jumps-over-the-lazy-dog

اسامی دیگه این سبک lisp-case, spinal-case, Train-Case.

فکر میکنم اینها جزء معروفترین سبکهای نگارش توی برنامه نویسی بود؛ اگر سبک معروف دیگه ای میشناسید و یا من جایی اشتباه کردم حتما کامنت بذارید.
و در آخر دوتا مطلب خوب و عالی دیگه برا آشنایی بشتر و درک بهتر قواعد نامگذاری در برنامه نویسی که پیشنهاد میشه یه مطالعه هرچند سطحی روش انجام بدید. موفق و موید باشید ?

اصول قواعد نامگذاری در برنامه نویسی

بحث تمایز کلمات در نوشتار

نویسنده مطلب: Mohsen

منبع مطلب

به فکر سرمایه‌گذاری هستی؟

با هر سطحی از دانش در سریع‌ترین زمان با آموزش گام به گام، سرمایه گذاری را تجربه کن. همین الان میتونی با لینک زیر ثبت نام کنی و ۱۰ درصد تخفیف در کارمزد معاملاتی داشته باشی

ثبت نام و دریافت جایزه
ممکن است شما بپسندید
نظر شما درباره این مطلب

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.