آینده زبان برنامه نویسی PHP

آیا زبان برنامه نویسی PHP یک زبان منسوخ شده می باشد ؟

همه ما می دانیم که قطعا زبان برنامه نویسی PHP روزهای بسیار خوبی را پشت سر گذاشته است اما آیا واقعا PHP منسوخ شده است ؟

در بسیاری از تالارهای گفتمان مانند Stack Overflow افراد بر این باورند که زبان برنامه نویسی PHP دوره حیات خود را سپری کرده است و دیگر جایگاهی بین زبان های برنامه نویسی ندارد ، اما آیا این افراد برای این حرف خود دلایل ثابت شده ای دارند و یا اینکه فقط زبان PHP را دوست ندارند ؟

ما در این مقاله قصد داریم که نگاهی به جایگاه زبان برنامه نویسی PHP بیندازیم و بررسی کنیم که آیا آینده ای برای این زبان برنامه نویسی وجود دارد یا خیر ؟

زبان برنامه نویسی قدرتمند PHP هنوز تسلط زیادی بر وب دارد …

اگر یک نگاه ساده ای به اعداد در نمودار زیر بیندازید قطعا متوجه خواهیم شد که دوره حیات PHP سپری نشده است و هنوز پابرجاست . تا کنون زبان PHP پرکاربردترین زبان برنامه نویسی سمت سرور است . تاکنون تقریبا 75 درصد از کل وبسایت های دنیا از این زبان قدرتمند استفاده می کنند . اگر نگاهی به نمودار زیر بیندازیم ، مشاهده می کنیم که این زبان قدرتمند چقدر نسبت به رقبای خود برتری دارد .

با این وجود قطعا همه ما تاحالا متوجه شده ایم که زبان برنامه نویسی PHP یک زبان منسوخ شده نیست چرا که آمار 75 درصد برای یک زبان برنامه نویسی که به گفته عده ای از افراد صاحب نظر منسوخ شده است ، بسیار زیاد است .

نمودار مقایسه زبان برنامه نویسی PHP نسبت به تمامی زبان های برنامه نویسی
نمودار مقایسه زبان برنامه نویسی PHP نسبت به تمامی زبان های برنامه نویسی

یکی از دلایل محبوبیت و پرکاربرد بودن زبان برنامه نویسی PHP ، استفاده سیستم مدیریت محتوا قدرتمند وردپرس از این زبان است . سهم بازار وردپرس تقریبا 34 درصد از کل وبسایت های جهان می باشد ، یعنی تاکنون بیش از 75 میلیون وب سایت وجود دارد که از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می کنند .

علاوه بر سیستم مدیریت محتوای وردپرس ، CMS های دیگری مانند دروپال ، جوملا و فروشگاه سازهایی مانند پرستاشاپ و مگنتو وجود دارند که از زبان برنامه نویسی PHP استفاده می کنند .

سهم بازار برخی از CMS های مختلف :

دروپال : 3 درصد

جوملا : 2 درصد

مگنتو : 1 درصد

پس می توان گفت که یکی از مهم ترین دلایلی که زبان برنامه نویسی PHP را محبوب و کاربردی می کند ، استفاده فروشگاه ساز ها و سیستم های مدیریت محتوا از زبان PHP است .

اگر وردپرس نبود PHP هرگز محبوب نبود …

بسیاری از افراد صاحب نظر براین باور هستند که اگر سیستم مدیریت محتوا وردپرس وجود نداشت ، PHP هرگز محبوب نمی شد زیرا وردپرس یک CMS می باشد و همانند یک ربات عمل می کند که توسط آن می توان یک وب سایت بسیار پیشرفته را بدون نیاز به دانش کد نویسی طراحی کرد . بسیاری از افراد وجود دارند که از وردپرس استفاده می کنند اما هرگز نمی دانند که این سیستم مدیریت محتوا از زبان PHP بهره می گیرد اما واقعا اگر وردپرس وجود نداشت زبان PHP باز هم محبوبیت خود را داشت ؟

زبان PHP هنوز محبوب است …

زبان برنامه نویسی PHP هنوز هم جزء محبوب ترین زبان های برنامه نویسی می باشد . یکی از مهم ترین دلایل در این مورد این است که برای یادگیری زبان PHP هیچ گونه نیاز به دانش قبلی نمی باشد و منابع آموزشی برای این زبان محبوب بسیار زیاد است که یادگیری این زبان برنامه نویسی شیرین و راحت می شود . امروزه اکثر طراحان و توسعه دهندگان وب از این زبان استفاده می کنند و یا حداقل در تعدادی از پروژه های خود از این زبان برنامه نویسی استفاده کرده اند .

کدنویسی تمیز با PHP

زبان برنامه نویسی PHP یکی از زبان هایی می باشد که قبل از سال 2000 میلادی متولد شده است و دوره شروع به کار این زبان برنامه نویسی از سال 1994 میلادی آغاز شده است . به همین دلیل برنامه نویسانی هستند که عادت های بدی را در کدنویسی رایج کرده اند و به گونه ای این عادت در بین اکثر برنامه نویسان رایج شده است که می توان گفت کدنویسی با PHP را با چالش هایی رو به رو کرده است . بدیهی است که نوشتن کد بد در تمامی زبان های برنامه نویسی رایج است اما زبان PHP به دلیل روش هایی که دارد و عادت های بدی که رایج شده است نسبت به دیگر زبان های برنامه نویسی ساده تر است .

برای شما

زبان PHP مدت زمان زیادی می باشد که متولد شده است و دارای بسیاری از کدها و روش های قدیمی می باشد . این امر شروع کار با این زبان را ساده می کند اما اگر به راه حل ها و کدهای قدیمی پایبند باشیم ، قطعا برنامه ای که تولید می کنیم از نظر کدنویسی و الگوریتم و عملکرد بهینه نبوده و بهترین راه حل ها را دنبال نمی کنیم . این امر دقیقا یکی از همان عادت های بدی است که برنامه نویسان باید از آن اجتناب کنند .

برای حل یک مسئله روش های زیادی وجود دارد و برنامه نویسان باید با توجه به تجربه خود در این حوزه بهترین راه حل ها را انتخاب کنند و اگر در این زمینه کم تجربه باشیم در انتخاب این راه حل ها ممکن است دچار اشتباه شویم . برای این منظور می توانیم از انواع فریم ورک ها نیز استفاده کنیم .

منظور از فریم ورک چیست ؟

فریم ورک یا Framework در لغت به معنی چارچوب است.

فریم ورک برنامه ‌نویسی مجموعه ای از کتابخانه‌ها، استاندارد‌ها، دیزاین پترن‌ها و قوانین کدنویسی است که در بستر یک چارچوب نرم‌ افزاری در اختیار توسعه‌ دهندگان و برنامه ‌نویسان قرار می‌گیرد. برای انواع زبان‌های برنامه‌ نویسی‌ مختلف، فریم ورک‌های متعددی توسعه داده شده است.

هر یک از این فریم ورک‌ها برای هدفی خاص ایجاد شده‌اند، برای مثال فریم ورک‌های CodeIgniter ,Symfony ,Zend ,Phalcon CakePHP و Yii که جزو برترین فریم ورک‌های زبان PHP بعد از Laravel می‌باشند.

بنابراین برنامه ‌نویسان و توسعه ‌دهندگان از فریم ورک‌ها به‌عنوان بستری استاندارد برای طراحی و توسعه اپلیکیشن‌های خود استفاده می‌کنند. در فریم ورک‌ها بسیاری از کدها و دستورات به‌صورت از پیش نوشته‌ شده مورد استفاده قرار می‌گیرند. این توابع و دستورات توسط توسعه دهندگانی با تجربه و متخصص آماده شده اند و برنامه نویسان با استفاده از آن‌ها می‌توانند برنامه های خود را با سرعت، امنیت و کیفیت بالاتری توسعه دهند.

نسخه 7 زبان PHP …

از زمانی که PHP 7 منتر شد ، ویژگی ها و پیشرفت های زیادی به این زبان برنامه نویسی اضافه شده است . از مهم ترین موارد قابل توجه که در این نسخه از PHP ارائه شده است می توان به بهبود سرعت برنامه و استفاده بهینه تر از حافظه اشاره کرد . در واقع می توان گفت وب سایت هایی که از PHP 7 استفاده می کنند ، سرعت لود و اجرای بالاتری نسبت به وب سایت هایی که از نسخه های قدیمی تر PHP استفاده می کنند دارند و وب سایت هایی که از PHP 7 بهره می گیرند می توانند کاربران بیشتری را به صورت همزمان مدیریت کنند و به گونه ای مدیریت خطاها در این نسخه از زبان PHP بهبود یافته است .

آینده شغلی برای برنامه نویسان زبان PHP …

از آنجایی که امروزه بیش از 75 درصد وب سایت های جهان از زبان برنامه نویسی PHP استفاده می کنند ، کاملا روشن است که مشاغل مرتب زیادی به وجود خواهد آمد زیرا تمامی وب سایت هایی که راه اندازی می شوند ، نیاز به نگهداری ، تغییر و توسعه دارند که انجام تمامی این فعالیت ها ، نیروهای متخصص زیادی را می طلبد و هیچ موقع این سهم بسیار زیاد PHP در بازار نسبت به رقبای خود یک شبه از بین نخواهد رفت . بنابراین آینده شغلی این زبان برنامه نویسی بسیار روشن است.

نتیجه گیری …

بی شک صحبت های بسیار زیادی در رابطه با آینده این زبان قدرت مند وجود دارد اما کاملا مشخص است که این زبان برنامه نویسی آینده خوبی را خواهد داشت .

مدت زمان بسیاری است که زبان PHP متولد شده است و بسیاری از راه حل ها و الگوریتم ها بهبود یافته اند و تاکنون فریم ورک های زیادی برای استفاده برنامه نویسان توسط متخصصان PHP ارائه شده است که برنامه نویسان می توانند از این فریم ورک ها به عنوان یک چارچوب در برنامه خود استفاده کنند و کدنویسی تمیز و بهینه را با استفاده از این فریم ورک ها تجربه کنند .

ما در این مقاله متوجه شدیم که PHP نسخه جدید خود یعنی PHP 7 را منتشر کرده است و هنوز حرف های بسیاری برای گفتن در عرصه برنامه نویسی دارد و با این وجود قطعا آینده بسیار روشنی برای این زبان محبوب برنامه نویسی وجود دارد .

نظر شما در مورد زبان برنامه نویسی PHP چیست ؟ با مطالعه این مقاله آیا شما هنوز براین باور هستید که PHP منسوخ شده است و یا اینکه آینده روشنی در انتظار این زبان برنامه نویسی قرار دارد؟

منبع : وب سایت Medium

نویسنده مطلب: امیرمحمد محمودخانی

منبع مطلب

به فکر سرمایه‌گذاری هستی؟

با هر سطحی از دانش در سریع‌ترین زمان با آموزش گام به گام، سرمایه گذاری را تجربه کن. همین الان میتونی با لینک زیر ثبت نام کنی و ۱۰ درصد تخفیف در کارمزد معاملاتی داشته باشی

ثبت نام و دریافت جایزه
ممکن است شما بپسندید
نظر شما درباره این مطلب

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.