آموزش جاوا-آموزش آرایه ها و رشته ها در java

سلام با آموزش جاوا JAVA در خدمت شما عزیزان هستم

برای شما

در قسمت قبل از آموزش تصویری برنامه نویسی جاوا با While و آرایه ها در جاوا آشنا شدیم

حال با ادامه آموزش جاوا همراه باشید:

لینک قسمت اول آموزش جاوا

آموزش استفاده از آرایه ها

آرایه Array ها با loop ها در جای خود می آیند. در the previous section that مشاهده کردید که برای اختصاص دادن مقادیر به موقعیت های array از کد زیر استفاده می کردید:

آموزش جاوا

1aryNums[0] = 10;

اما اگر اعداد زیادی برای اختصاص دادن به یک array دارید، این کار اصلا عملی نمی باشد. به عنوان مثال یک برنامه ی قرعه کشی را در نظر بگیرید که باید اعداد 1 تا 49 را به موقعیت های یک array اختصاص دهد. به جای تایپ یک لیست طولانی از موقعیت ها و مقادیر array ، می توانید از یک loop استفاده کنید. در اینجا کدی را مشاهده می کنید که این کار را انجام می دهد:

بنابراین یک array تنظیم می کنیم تا 49 مقدار صحیح را در خود حفظ کند. سپس کد loop قرار می گیرد. به شرط نهایی loop دقت داشته باشید.

1i < lottery_numbers.length

در Length یک پراپرتی از آبجکت های array می باشد که می توانید برای به دست آوردن اندازه ی array از آن استفاده کنید ( تعداد موقعیت هایی که دارد.). بنابراین، زمانی که مقدار در متغیر i کمتر از اندازه ی array می باشد، این loop به چرخش متداول خود ادامه خواهد داد.

آموزش جاوا

برای اختصاص دادن مقادیر به موقعیت ها در array، می توان از خط زیر استفاده کرد:

1lottery_numbers[i] = i + 1;

به جای مقدار hard-code بین کروشه های مربوط به نام array، متغیری به نام i داریم. به یاد داشته باشید که این متغیر هر بار با چرخش loop یک واحد افزایش می یابد. بنابراین هر موقعیت فقط با استفاده از مقدار loop قابل دسترسی می باشد. مقداری که به هر موقعیت اختصاص داده شده i + 1 می باشد. بنابراین مجددا مقدار افزایش یافته ی loop را داریم، این بار با یک واحد افزوده به آن. از آنجایی که مقدار loop از 0 شروع می شود، این برنامه اعداد 1 تا 49 را به شما ارائه خواهد داد.

خط دیگر در loop تنها مقداری را که در هر موقعیت قرار دارد، چاپ می کند. ( اگر تمایل داشتید می توانید کدی بنویسید که اعداد را در یک array قرار دهید. زمانی که مقادیر را در یک ردیف قرار دادید می توانید از 6 عدد اول به عنوان شماره های قرعه کشی استفاده کنید. از کد دیگری استفاده کنید برای مقایسه ی 6 شماره ی یک یوزر با شماره های برنده، اکنون یک برنامه ی قرعه کشی در اختیار دارید.)

آموزش مرتب سازی آرایه ها در جاوا

متدهای داخلی دیگر جاوا به شما اجازه می دهند تا array های خود را مرتب سازید. برای استفاده از متود مرتب سازی array ها، ابتدا نیاز به مراجعه به یک کتابخانه ی جاوا به نام Arrays دارید. شما این کار را با عبارت import انجام می دهید. می توانید آن را با your aryNums programme امتحان کنید. عبارت import زیر را اضافه کنید:

1import java.util.Arrays;

کد شما باید مشابه کد ارائه شده ی ما در زیر باشد:

اکنون که کتابخانه ی Arrays را وارد کرده اید، می توانید از متود مرتب سازی استفاده کنید. این کار بسیار ساده می باشد.

1Arrays.sort( aryNums );

ابتدا لغت Array را تایپ کرده و سپس یک نقطه تایپ کنید. به محض اینکه نقطه را تایپ کردید، NetBeans لیستی از مواردی را نمایش خواهد داد که می توانید با array ها انجام دهید. لغت “sort” را تایپ کنید. سپس نام ردیف مورد نظر را که می خواهید مرتب کنید، بین یک جفت پرانتز قرار دهید. ( توجه کنید که نیازی به کروشه بعد از نام array ندارید.)

آموزش جاوا

و این برای مرتب سازی array کافی نمی باشد؛ در اینجا کدی را مشاهده می کنید که می توانید امتحان کنید:

چرخش for loop در انتها ادامه پیدا می کند تا اینکه مقادیر را در هر موقعیت چاپ کند. وقتی کد اجرا می شود، خروجی مانند شکل زیر خواهد بود:

همانطور که مشاهده می کنید، array با یک ترتیب صعودی مرتب شده است.

به هرحال مرتب سازی با ترتیب نزولی فقط با نوشتن کد مرتب سازی خودتان یا تغییر array به آبجکت های صحیح ( Integer objects) و سپس وارد کردن از کتابخانه ی Collections امکان پذیر می باشد. اگر نیاز به یک مرتب سازی نزولی داشته باشید، در اینجا کدی را مشاهده می کنید که فقط این کار را انجام می دهد ( اگر تمایل دارید می توانید از این کد رد شوید.):

آموزش رشته ها در آرایه ها

آموزش جاوا

شما می توانید رشته هایی از متن را در داخل array ها قرار دهید. این کار درست به روش اعداد صحیح انجام می شود:

1String[ ] aryString = new String[5] ;
1aryString[0] = "This"
1aryString[1] = "is"
1aryString[2] = "a"
1aryString[3] = "string"
1aryString[4] = "array"

کد بالا یک رشته array را با 5 موقعیت تنظیم می کند. سپس متن به هر موقعیت در array اختصاص داده می شود.

در اینجا یک loop را مشاهده می کنید که در همه ی موقعیت های array قرار گرفته و هر چیزی را که در موقعیت ها وجود دارد، چاپ می کند:

1int i;
1for ( i=0; i < aryString.length; i++ ) {
1System.out.println( aryString[i] );
1}

هنگامی که مقدار متغیری به نام I کمتر از طول array به نام aryString باشد، loop به چرخش خود ادامه می دهد.

وقتی که برنامه ی بالا اجرا می شود، پنجره ی Output به شکل زیر خواهد بود:

شما می توانید یک مرتب سازی روی رشته ی array ها اجرا کنید، درست مانند کاری که می توانید با اعداد صحیح انجام دهید. اما مرتب سازی یک ترتیب صعودی براساس حروف الفبا می باشد، به این معنا که aa قبل از ab قرار می گیرد. به هرحال جاوا برای مقایسه ی یک حرف در رشته ی شما با یک رشته ی دیگر از کاراکترهای یونیکد (Unicode) استفاده می کند. این به این معناست که حروف بزرگ قبل از حروف کوچک قرار می گیرند. کد زیر را امتحان کنید:

وقتی که برنامه اجرا می شود، پنجره ی Output تصویر زیر را نمایش خواهد داد:

گرچه ما array را مرتب کرده ایم، اما لغت This در ابتدا قرار می گیرد. اگر یک مرتب سازی الفبایی باشد، انتظار دارید که لغت a در ابتدا قرار بگیرد. این اتفاق می افتد اگر تمام حروف کوچک باشند. در کد برنامه نویسی خود T بزرگ از لغت This را به t کوچک تغییر دهید. اکنون برنامه را مجددا اجرا کنید. پنجره ی Output به شکل زیر نمایش داده می شود:

همانطور که مشاهده می کنید، لغت this اکنون در پایین قرار دارد. در بخش بعد نگاه دقیق تری به رشته ها خواهیم داشت. بنابراین اکنون زیاد نگران این مورد نباشید. در عوض تمرین های زیر را بررسی کنید.

تمرین: یک array را تنظیم کنید تا مقادیر زیر را در خود داشته باشد: 23, 6, 47, 35, 2, 14. برنامه ای بنویسید تا میانگین این 6 عدد را به دست آورید. ( می توانید ار اعداد صحیح برای این تمرین استفاده کنید که پاسخ شما را گرد خواهد کرد. ) تمرین: با استفاده از مقادیر بالا، می توانید کاری کنید که برنامه ی شما بالاترین عدد را در array چاپ کند. تمرین: با استفاده از همان array در بالا می توانید کاری کنید که برنامه ی شما فقط اعداد فرد را چاپ کند. در بخش بعدی در مورد array های چند بعدی در جاوا فرا خواهید گرفت.

نویسنده مطلب: p.kalantar.n

منبع مطلب

به فکر سرمایه‌گذاری هستی؟

با هر سطحی از دانش در سریع‌ترین زمان با آموزش گام به گام، سرمایه گذاری را تجربه کن. همین الان میتونی با لینک زیر ثبت نام کنی و ۱۰ درصد تخفیف در کارمزد معاملاتی داشته باشی

ثبت نام و دریافت جایزه
ممکن است شما بپسندید
نظر شما درباره این مطلب

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.