ورود به دنیای برنامه‌نویسی پایتون

ورود به دنیای برنامه‌نویسی برای افرادی که در رشته کامپیوتر در دانشگاه تحصیل نکرده‌اند، طبق تجربه بنده از سخت‌ترین کارهای ممکن برای شما خواهد بود.

من سهیل درویشی که در حال حاضر به عنوان بک‌اند دولوپر پایتون جنگو در یک شرکت حمل و نقل مرسولات داخلی و بین‌المللی به نام ASP مشغول به کار هستم و قصد دارم علاقه‌مندان ورود به دنیای برنامه‌نویسی (مخصوصا افرادی که رشته کامپیوتر نبوده‌اند) رو راهنمایی کنم.

رشته لیسانس بنده مهندسی مکانیک (گرایش سیستم‌های انرژی) در دانشگاه امیرکبیر بود و در مقطع ارشد تصمیم به تحصیل در رشته اقتصاد گرفتم و در حال حاضر دانشجوی ارشد اقتصاد نظری در دانشگاه تهران هستم. من تقریبا از سال سوم لیسانس علاقه زیادی به حوزه علوم داده نشون دادم و تمام تلاشم این بود بتونم پایتون یاد بگیرم و بعد از اون وارد حوزه داده بشم. این عملیات بسیار زمان‌بر و سخت بود برای من ولی احساس کردم اگر یه سری نکات رو آدم از ابتدا بدونه، خیلی سریع‌تر می‌تونه این روند رو طی کنه.

از مهم‌ترین عللی که باعث می‌شه این فرآیند ورود به دنیای کار در حوزه برنامه‌نویسی برای کسایی که رشتشون مهندسی کامپیوتر یا علوم کامپیوتر نبوده خیلی سخت بگذره، اعتماد به نفس پایینه. خیلی از کسانی که رشتشون کامپیوتر نبوده با دیدن لپ تاپ کسایی که دارن کد می‌زنن (یک صفحه مشکی با کلی نوشته عجق وجق انگلیسی که هیچ ایده‌ای ندارید که توش داره چه اتفاقی می‌افته) حسابی ترس برشون می‌داره.

سعی کنید جلوی تشکیل این ذهنیت توی مغزتون رو بگیرید و به تنها چیزی که فکر می‌کنید یادگیری باشه. بهتون قول می‌دم بعد یک سال به این صفحه‌های سیاه با کلی کد و نوشته به راحتی نگاه می‌کنید و نهایتا در ۹۰ درصد مواقع بعد حداکثر یکی دو ساعت وقت گذاشتن کامل سر در میارید که قضیه از چه قراره.

به نظر من بین دو مرحله‌ی “من هیچی از برنامه نویسی نمیدونم.” تا “من توی یه شرکت به عنوان برنامه‌نویس مشغول به کار هستم.” سه پله‌ی اصلی وجود داره. اولی یادگیری شخصی، دومی کارآموزی و سومی استخدام شدن هستند.

پله اول: یادگیری شخصی

اولین کاری که برای یادگیری پایتون باید انجام بدید، اگر تجربه خیلی کمی در زمینه برنامه‌نویسی دارید، اینه که یه دوره آنلاین مناسب پیدا کنید و از مرحله اول زبون پایتون رو یاد بگیرید. از مناسب‌ترین دوره‌هایی که من برای شروع پایتون و رسوندن خودتون به سطح خیلی بالایی در این زبان دیدم یک دوره در سایت یودمی (udemy) هستش که مدرسش آقای jose portilla هستن. اسم دوره به شکل زیره:

Python bootcamp zero to hero by jose portilla

این دوره رو توی سایتای ایرانی به وفور برای دانلود پیدا می‌کنید.

مهم‌ترین نکته اینه که یه دوره‌ی استاندارد مناسب با سلیقتون پیدا کنید (ترجیحا رایگان، پول الکی برای یادگیری چیزی مثل پایتون که میلیون‌ها دوره رایگان عالی واسش هست خرج نکنید.) و دوره رو با سرعت معقول رو به تند تموم کنید.

متاسفانه خیلی از افرادی که من باهاشون ملاقات داشتم، در پله اول گیر می‌کنن. کلی وسواس به خرج می‌دن و تا ده‌ها دوره رو ده‌ها بار تموم نکنن اقدام به رفتن به پله دوم نمی‌کنن. این جزو اشتباهات متداولیه که من خودمم هم درگیرش شدم که ممکنه عاملش همون اعتماد به نفس پایین باشه.

به سرعت هر چه تمام این مرحله رو طی کنید. برای اینکه یه حدودی دستتون بیاد یاد گرفتن نحوه نوشتن یه برنامه از طریق زبان برنامه نویسی مثل پایتون می‌تونه حدودا ۲ ماه طول بکشه.

توی این مدت حتما با سواد برنامه‌نویسی‌ که پیدا می‌کنید اقدام کنید به حل سوالات الگوریتمی ساده زندگی روزمره خودتون یا به سایت quera.ir مراجعه کنید. تو بخش سوالات، دسته‌بندی دانشگاهی و مسابقات رو واردش بشید و با سورت کردن سوالات بر اساس تعداد حل، اول به سراغ سوالاتی که حل بیشتری داشتن (آسون‌ترن) برید و این روند رو ادامه بدید.

پله دوم: کارآموزی

بعد از حدود دو ماه شما دوره پایتونتون خیلی وقته که تموم شده و کلی سوال جورواجور توی سایتایی مثل کوئرا حل کردید و تقریبا می‌شه گفت کد زدن با پایتون رو بلدید.

برای شما

این پله در واقع سخت‌ترین پله در روند شما خواهد بود. عده‌ای از ورود به این مرحله به خاطر همون مسئله اعتماد به نفس، ترس یا تنبلی سر باز می‌زنن و تمام تلاش‌هاشون توی پله اول رو لکه‌دار می‌کنن.

برای این مرحله، اول یه نفس عمیق بکشید!!!! حالا شما باید دنبال یک کارآموزی مناسب باشید.

دوم: یه رزومه مناسب از خودتون آماده کنید. کلی مقاله توی اینترنت راجع به نوشتن یه رزومه استاندارد وجود داره که می‌تونید بهشون مراجعه کنید. این روزا کلی سایت هم وجود داره که اطلاعات شما رو می‌گیرن و توی تمپلیت‌های آماده‌ای که دارن می‌چینن و رزومه تمیز شما رو در قالب‌ pdf یا word بهتون می‌دن. توی نوشتن رزومه اغراق نکنید و تمام چیزایی که بلدید رو یادداشت کنید. می‌تونید نمونه‌های رزومه برای کارآموزی پایتون رو هم در اینترنت سرچ کنید.

سوم: به سراغ دوستای برنامه‌نویستون برید. بهشون بگید که چه کارایی کردید و تقریبا پایتون بلدید و علاقه‌مند به کار در این حوزه هستید و با اشتیاق به یادگیری بالا دنبال یک موقعیت کارآموزی هستید. اونا ارتباطات بیشتری در حوزه کاری دارن و اخبار استخدامی بیشتر به گوششون می‌رسه و می‌تونن آگهی‌ها و غیره رو براتون ارسال کنن.

سوم: یه اکانت لینکدین، جابینجا و غیره بسازید و دنبال آگهی‌های استخدامی کارآموزی باشید. هر آگهی‌ای که دیدید بدون ذره‌ای تعلل اگر چیزی بود که شما می‌خواستید رزومه رو براش ارسال کنید. شما به هر حال در هر سطحی که باشید تقریبا از هر ده بار رزومه‌ای که می‌فرستید ۹ تاش رد می‌شه. (چون حرفه‌ای‌ها هم برای پیشرفتشون رزومه‌هاشون رو به جاهای فوق حرفه‌ای می‌فرستن و بازم احتمال رد شدنشون بالاست.) پس اصلا نگران رد شدن درخواستتون نباشید.

چهارم: تو تماس‌ها و مصاحبه‌هایی که براتون چیده می‌شه از علاقه زیادتون به یادگیری بگید. از کسی که می‌خواد برای کارآموزی استخدام بشه توقع فنی اونقدر بالا نیست. عامل تعیین کننده در اینجا بیشتر علاقه و استعداد شما توی یادگیریه. نسبت به معقولاتی مثل دستمزد برای کارآموزی خیلی امیدوار نباشید. خوش‌بختانه خیلی از شرکت‌ها مزایا و حقوق کمی برای شما در نظر می‌گیرن که هزینه زندگی روزمره و رفت و آمدتون رو به صورت حداقلی پوشش می‌ده. این دوره با حقوق کم معمولا نباید بیشتر از سه ماه طول بکشه.

حالا شاید واستون سوال پیش بیاد که چه محیطی برای کارآموزی مناسبه:

۱) از شرکت‌هایی که از اسم استارتاپ سو استفاده می‌کنن، خودشون رو ثبت نکردن و به صورت غیرقانونی یا بدون قرارداد می‌خوان دوره کارآموزیتون رو توشون بگذرونید فرار کنید.

۲) از شرکت‌هایی که شخص یا اشخاصی در اونجا حاضر نیستن که شما که کارآموز هستید رو آموزش بدن فرار کنید. متاسفانه بعضی شرکت‌ها می‌خوان با زرنگی کارآموز رو بگیرن و همه کارها رو بریزن سر ایشون به جای اینکه بهشون آموزش بدن. یادتون نره درآمد و مزایای این دوره کاری اصلا مهم‌ نیست و مهم‌ترین مسئله اینه توی محیطی باشید که بیشترین سطح یادگیری روزانه رو در اون شرکت انجام بدید.

توی دوره کارآموزی در واقع آموزش اصلی شما شروع می‌شه و با همراه شدن در کار واقعی می‌تونید کلی تجربه کسب کنید که اصلا با دوره‌های آموزشی قابل مقایسه نیستن. حتما مطالعه منابع و تمارین رو فراموش نکنید. شما اگر در پایان دوره کارآموزیتون یادگیری خوبی نداشته باشید نه تنها خودتون ناامید می‌شید بلکه ممکنه از شرکت هم عذرتون رو بخوان. توی این دوره هر چی انرژی دارید رو بذارید روی یادگیری.

پله سوم: شاغل شدن

سعی کنید در شرکتی که کارآموزی کردید خودتون رو به خوبی نشون بدید. این شرکتا بعد از اتمام دوره کارآموزی در صورت رضایت از کار و توانایی شما به شما پیشنهاد استخدام می‌دن. اگر محیط شرکت رو مناسب پیشرفت، حاوی آرامش و نظم می‌بینید حتما به این درخواست استخدام پاسخ مثبت بدید. اینجوری می‌تونید بابت زمانی که شرکت برای تربیت شما گذاشته ازشون به نوعی قدردانی کنید و خودتون توی محیط خوب شروع به کسب تجربه کاری کنید.

اگر از شرکت در دوره کارآموزی راضی نبودید و شرایط یادگیری، روانی، مالی و غیره رو مناسب ندیدید، بدون رودربایستی خارج بشید و با ارسال رزومه جدیدتون که با توانایی‌های جدیدتون تنظیم کردید دنبال شغل جدید بگردید. شما هیچ وقت مجبور نیستید برای شرکتی که امکانات لازم رو برای شما فراهم نمیکنه، از ترس این که ممکنه شغل گیرتون نیاد ادامه بدید. نگران نباشید شغل واسه‌ آدم کاربلد همیشه پیدا می‌شه.

نویسنده مطلب: soheildsh

منبع مطلب

به فکر سرمایه‌گذاری هستی؟

با هر سطحی از دانش در سریع‌ترین زمان با آموزش گام به گام، سرمایه گذاری را تجربه کن. همین الان میتونی با لینک زیر ثبت نام کنی و ۱۰ درصد تخفیف در کارمزد معاملاتی داشته باشی

ثبت نام و دریافت جایزه
ممکن است شما بپسندید
نظرات
  1. Amin می گوید

    سلام خدا قوت من حدودا یکسال میشه خودم آموزش دیدم و کار کردم تو پایتون و جنگو میخواستم بدونم چه سایتایی غیر از جابینجا آگهی جذب نیروی کارآموز یا جونیور رو دارن اگه بهم معرفی کنید ممنون میشم، هر جا رفتیم سابقه کار میخوان

نظر شما درباره این مطلب

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.