مسیر شغلی برنامه نویسی فرانت اند و بک اند چگونه است؟

فراگیر شدن دوره‌های آموزشی مختلف در حوزه توسعه وب و از سوی دیگر، نیاز روز افزون شرکت‌ها و استارتاپ‌ها به استخدام برنامه‌نویسان حرفه‌ای، منجر به افزایش چشمگیر تعداد متقاضیان شرکت در دوره برنامه نویسی بک اند و فرانت اند شده است. چنانچه به تازگی با دنیای جذاب برنامه نویسی آشنا شدید و به مسیر شغلی توسعه وب علاقه پیدا کرده‌اید؛ احتمالا چند سؤال زیر برایتان بوجود آمده است:

  • Backend (بک‌اند) چیست؟ توسعه دهنده بک‌اند چه مهارت هایی دارد و دقیقا چه کاری انجام می دهد؟
  • Front-End (فرانت‌اند) چیست؟ توسعه دهنده فرانت‌اند باید چه مهارت هایی داشته باشد و چه وظایفی دارد؟

برای درک بهتر این دو موقعیت شغلی پرطرفدار، ابتدا باید هر کدام از این دو نوع برنامه نویسی را به خوبی بشناسید و تفاوت‌های میان این دو را درک کنید. از این رو، توصیه می‌کنیم پیش از اقدام به ثبت نام در هرگونه دوره برنامه نویسی بک اند و فرانت اند، ابتدا با کلیات هر دوی آن‌ها آشنا شوید.

ما در ادامه این مطلب، به جزئیات دقیقی از هر دو مسیر شغلی توسعه دهنده فرانت‌اند و توسعه دهنده بک‌اند اشاره کرده‌ایم تا پس از درک تفاوت های آن دو بتوانید انتخابی درست و آگاهانه داشته باشید.

برنامه نویسی بک‌اند (Backend) چیست؟

بک‌اند قسمتی از طراحی سایت یا اپلیکیشن است که کاربران قادر به دیدن آن نیستند. به عبارت دیگر، کاربران قابلیت دسترسی به هیچ یک از کدهای نوشته شده توسط برنامه نویس بک‌اند را ندارند. چرا که در این نوع برنامه نویسی، توسعه دهنده بک‌اند (Back End Development) دقیقا در پشت صحنه قرار دارد و کدهایی که قابل مشاهده نیستند را می‌نویسد. در واقع وظیفه اصلی برنامه نویس بک‌اند، برنامه نویسی هسته اولیه یک سایت یا نرم‌افزار است. به طور کلی بک‌اند از 2 قسمت منطق و پایگاه داده تشکیل شده و دقیقا مشابه یک کوه یخی بزرگ است که بخش عمده آن زیر آب قرار دارد.

Backend را زبان برنامه نویسی سمت سرور نیز می‌گویند. زیرا تمام کدها در سمت سرور اجرا می‌شوند و کاربران بر خلاف برنامه نویسی فرانت‌اند، قادر به دیدن کدها نیستند. توجه داشته باشید که بخش سمت سرور ارتباط مستقیمی با سمت کاربر دارد. (در ادامه بیشتر راجع به ارتباط این دو خواهیم گفت)

مهارت‌های لازم برای برنامه نویسی بک‌اند

توسعه دهندگان بک‌اند باید تلاش کنند تا در زبان های برنامه نویسی و سایر تکنولوژی‌های سمت سرور از جمله موارد زیر، دانش و تجربه کافی بدست آورند.

  • زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت (JavaScript)
  • زبان برنامه نویسی Go
  • زبان برنامه نویسی PHP
  • زبان برنامه نویسی پایتون (Python)
  • زبان برنامه نویسی روبی (Ruby)
  • زبان برنامه نویسی سی شارپ (#C)
  • ویژوال بیسیک دات‌نت (Visual Basic.NET )
  • توانمندی در کار با فریم‌ورک‌هایی همچون لاراول، جنگو، فونیکس و…
  • توانایی در مدیریت هاست
  • مهارت در رعایت امنیت سایت
  • مهارت‌های نرمی همچون حل مسئله و تفکر خلاق

 آیا شرکت در دوره برنامه نویسی بک اند ضروری است؟

همانطور که در پاراگراف قبلی خواندید، زبان‌ها و فریم‌ورک‌های مورد استفاده در Backend علیرغم تعداد زیادشان، بسیار دشوار هستند. از سوی دیگر، توسعه دهندگان بک‌اند و فرانت‌اند نیز با یکدیگر ارتباط مستقیمی دارند. از این رو شرکت در یک دوره معتبر برنامه نویسی بک‌اند تا حد زیادی می‌توانند دانش تخصصی شما را افزایش دهد. این در حالی است که به لحاظ فنی می‌توانید عملکرد سایت را به خوبی بهبود دهید.

پس اگر به این مسیر شغلی علاقمند هستید و قصد کار کردن در پروژه‌های مختلف را دارید؛ باید مدام در حال یادگیری و به‌روزرسانی دانش خود باشید.

 

بازار کار برنامه نویسی بک‌اند در ایران

این روزها به دلیل آنلاین شدن اکثر کسب و کارها، بسیاری از صاحبان مشاغل و مدیران سازمان‌ها به دنبال داشتن یک سایت حرفه‌ای هستند. همانطور که پیش از این گفتیم، برنامه نویسی سمت سرور، یکی از قسمت‌های اصلی در طراحی سایت یا نرم‌افزار است و افراد بسیار زیادی به منظور راه‌اندازی سایت یا اپلیکیشن خود، بدون تردید به برنامه نویسان بک‌اند نیاز مبرم دارند.

به عبارت دیگر، یک نیاز ضروری برای همه کسب و کارها داشتن سایت است. بنابراین، صاحبان مشاغل مختلف به علت تخصصی بودن طراحی سایت به‌ویژه در بخش سمت سرور، چاره‌ای جز استخدام توسعه دهندگان Backend ندارند. علاوه بر آن، رشد مشاغل آنلاین مساوی با نیاز بیشتر به این نوع برنامه نویسان است، پس نگران آینده شغلی این حوزه نباشید.

حتی اگر تمایل به همکاری بلند مدت با شرکت‌ها ندارید و کار حضوری نیز برایتان خوشایند نیست؛ در این حوزه علاوه بر فرصت فریلنسری، امکان دورکاری نیز وجود دارد. در مورد میزان درآمد توسعه دهنده‌های سمت سرور باید بگوییم هر فرد باتوجه به میزان تجربه و تخصصی که دارد، درآمد متفاوتی خواهد داشت. این در حالی است که درآمد یک برنامه نویس حرفه‌ای و باتجربه بدون تردید فرق بسیاری با دریافتی یک فرد تازه‌کار دارد.

 

برنامه نویسی فرانت‌اند (Front end) چیست؟

برنامه نویسی فرانت اند یا سمت کاربر، بخش دیگر طراحی سایت یا نرم‌افزار محسوب می‌شود. در اینجا برخلاف برنامه نویسی بک‌اند، کاربران تمام کدهایی که توسط زبان‌های مختلف برنامه نویسی همچون HTML ،CSS و JavaScript ایجاد می‌شوند را مشاهده می‌کند. چرا که این کدها مربوط به کاربران هستند و آن‌ها می‌توانند به صورت مستقیم به به کدها دسترسی داشته باشند.

یک فیلم سینمایی یا سریال را در نظر بگیرید. آیا شما قادرید عوامل پشت صحنه را مشاهده کنید؟ بازیگران را چطور؟ در برنامه نویسی نیز درست مثل فیلم‌ها عوامل پشت صحنه همان کدهای بک اند هستند و بازیگرانی که برای شما قابل رؤیت‌اند، همان کدهای فرانت‌اند به شمار می‌آیند.

در واقع مهم‌ترین وظیفه یک برنامه نویس فرانت‌اند این است که تلاش کند تمام اطلاعات سایت به راحتی در دسترس کاربر قرار گرفته و کار کردن با اجزاء مختلف سایت برای او آسان باشد.

علاوه بر این مورد، توسعه دهندگان فرانت‌اند باید سایت یا اپلیکیشنی که در دست طراحی دارند را ریسپانسیو کنند. یعنی به نحوی سایت را طراحی کنند که کاربران دارای دستگاه‌های مختلف بتوانند بدون ایراد، محتوای سایت را ببینند. به عنوان مثال اگر یک کاربر با موبایل وارد سایت شد بتواند همچون کاربری که با دستکتاپش در حال چرخش روی سایت است، به محتوای سایت دسترسی داشته باشد.

مهارت‌های لازم برای برنامه نویسی فرانت‌اند

برنامه نویسان حرفه‌ای در حوزه Front end دارای مهارت‌های متعددی از جمله موارد زیر هستند:

  • تسلط بر پایگاه داده یا دیتابیس (Database)
  • HTML
  • CSS
  • فریم‌ورک هایی مثل جی کوئری (jQuery) و بوت استرپ (Bootstrap)
  • جاوا اسکریپت (JavaScript)
  • تسلط به فتوشاپ و سایر نرم‌افزارهای گرافیکی
  • طراحی سایت واکنشگرا (Responsive)
  • دیباگ و تست سایت
  • مهارت حل مسئله
  • تفکر خلاق

 

آیا شرکت در دوره برنامه نویسی فرانت اند ضروری است؟

آیا تجربه استفاده از سایت یا اپلیکیشنی که جزئیات مهمی مثل دکمه‌ها در آن به درستی طراحی نشده باشد را دارید؟ اغلب کاربرانی که در حین استفاده از سایت یا نرم‌افزار دچار سردرگمی و مشکل شده‌اند هیچ‌گاه برای بار دوم سراغ آن سایت نخواهند رفت!

دقیقا اهمیت یادگیری فرانت‌اند به خاطر این است که کاربر تجربه مثبت و خوشایندی از کار با سایت داشته باشد. بنابراین، برای تبدیل شدن به یک برنامه نویسی حرفه‌ای فرانت‌اند، باید اصول و جزئیات این حوزه را به خوبی بیاموزید. با شرکت در دوره آموزشی فرانت‌اند می‌توانید علیرغم طراحی یک سایت کاربرپسند و حرفه‌ای، رضایت کاربران را نیز افزایش دهید. همانطور که می‌دانید رضایت کاربران یک سایت مساوی است با رشد یک کسب و کار و در نهایت، افزایش درآمد آن.

 

بازار کار برنامه نویسی فرانت اند در ایران

همانطور که در قسمت قبل نیز اشاره کردیم، طراحی یک سایت حرفه‌ای مستلزم برنامه نویسی دقیق در بخش سمت کاربر است. در واقع اگر کاربران تجربه مثبتی در زمان استفاده از سایت داشته باشند، به دنبال کنندگان آن تبدیل خواهند شد. از همین رو، صاحبان کسب و کارهای آنلاین که هر روز بر تعدادشان افزوده می‌شود؛ به دنبال برنامه نویسان فرانت‌اند متبحر هستند.

پس در این حوزه نیز همچون برنامه نویسی بک‌اند، فرصت‌های شغلی فراوانی وجود دارد و از این بابت جای هیچ گونه نگرانی نخواهد بود. در مورد درآمد این دسته از برنامه نویسان باید بدانید که درآمد این شغل بر اساس عواملی همچون شهری که در آن مشغول به کار هستید، میزان تجربه، تخصص، سطح حرفه‌ای بودن و نوع همکاری با شرکت‌ها کاملا متفاوت است.

توجه داشته باشید که این بازار کار پر رونق، تنها برای افرادی درآمدهای بالا دارد که بسیار حرفه‌ای و دقیق برنامه نویسی کنند. از این رو، با شرکت در یک دوره آموزش کاملا معتبر مانند دوره برنامه نویسی بک‌اند و فرانت‌اند رشدانا می‌توانید علاوه بر کسب دانش کافی، با کار کردن روی پروژه‌های واقعی تجربه فراوانی کسب کنید.

در ادامه، توضیحات بیشتری در مورد مزایا و مشخصات این دوره ارائه کرده‌ایم.

 

معرفی دوره برنامه نویسی بک اند و فرانت اند رشدانا

رشدانا، با هدف توانمند سازی نیروهای انسانی در حوزه مشاغل آنلاین، توانسته برنامه نویسان حرفه‌ای متعددی را روانه بازار کار کند. برای دستیابی به این هدف، مسیرهای رشد مختلفی در قالب دوره‌های آموزشی همراه با منتورینگ و پروژه محور همچون دوره فرانت اند و دوره بک اند به صورت مجزا طراحی شده‌اند.

هر دو مسیر رشد بک‌اند و فرانت اند، با توجه به رویکرد و تقاضای بازار کار ایران برنامه‌ریزی شده‌اند. به نحوی‌که صفر تا صد مباحث هر یک از مسیرهای رشد توسط اساتید مجرب، هم به صورت تئوری و هم به صورت عملی به افراد مبتدی و حتی حرفه‌ای آموزش داده می‌شود. از دیگر مزایای این دو مسیر رشد پرطرفدار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اعطای مدرک معتبر در انتهای مسیر رشد
  • پشتیبانی رشدآموزان توسط منتورهای باتجربه
  • پشتیبانی آنلاین
  • برگزاری دوره به صورت مجازی (در پلتفرم اسکای روم)
  • پروژه محور بودن و ارائه پروژه‌های عملی در طول مسیر
  • امکان اشتغال در شرکت‌های معتبر پس از اتمام دوره، البته در صورت کسب امتیاز بالا
  • قابلیت به اشتراک گذاشتن فایل‌ها و ضبط جلسات
  • امکان پرداخت هزینه دوره به صورت اقساط

در صورتی‌که ابهام یا سؤالی در مورد هریک از این دو مسیر رشد تخصصی دارید، کافی است به آدرس https://www.roshdana.com/path/ مراجعه کنید یا از طریق شماره تماس 09301302890 با پشتیبانان رشدانا در ارتباط باشید.

به فکر سرمایه‌گذاری هستی؟

با هر سطحی از دانش در سریع‌ترین زمان با آموزش گام به گام، سرمایه گذاری را تجربه کن. همین الان میتونی با لینک زیر ثبت نام کنی و ۱۰ درصد تخفیف در کارمزد معاملاتی داشته باشی

ثبت نام و دریافت جایزه
ممکن است شما بپسندید
نظر شما درباره این مطلب

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.